
Ez a mézes-kecskesajtos paszternák egy tuti egyszerű, de nagyszerű köret, amely különösen passzol báránysült vagy sült csirke mellé. Elkészíthető puha kecskesajttal is – ebben az esetben morzsáljuk rá a paszternák szeletekere!
Hozzávalók
- 3 szál közepes paszternák
- 1 tk oregánó
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só & bors
- 1 tk méz
- 3 evőkanál reszelt kemény kecskesajt
Elkészítés
- A paszternákokat meghámozzuk, majd hosszú szeletekre vágjuk. Egy tepsibe vagy hőálló edénybe szórjuk őket.
- A tetejére szórjuk az oregánót, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal.
- Forró sütőben (kb. 180 C fokon) kb 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Megforgatjuk, hozzáadjuk a mézet, és további 5 percig sütjük.
- A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és további 5 percig sütjük, vagy amíg a sajt teljesen megolvadt.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
