Ezek a mézes-fokhagymás szűzérmék 10 percen belül elkészülnek, így ideálisak gyors vagy vendégváró vacsorákra. Krumplipürével vagy főtt rizzsel és párolt zöldségekkel tálaljuk. Tálalhatjuk egy kínai menü keretében is.
Hozzávalók
- 1 sertés szűzpecsenye (kb 45dkg)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál rizsbor
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- A fűszerkeverékhez: ½ teáskanál fokhagyma por, ½ teáskanál paprika, só, bors
Elkészítés
- A szűzpecsenyét 1 cm vastag érmékre vágjuk.
- A fokhagymaport, paprikát, kevés sót és borsot egy fagyasztózacskóba tesszük.
- Hozzáadjuk ez érméket, és jól összerázzuk a zacskót, hogy mindegyiket alaposan bevonja a fűszerkeverék. Pihentetjük.
- Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd mindkét oldalukon addig sütjük a szűzérméket, amíg kivilágosodnak.
- Hozzáadjuk a szójaszószt, ecetet és a rizsbort, lefedjük és 2 percig sütjük.
- Hozzáadjuk a mézet, és megfordítjuk a szűzérméket. További néhány percig sütjük, amíg a szaft sűrű mázzá redukálódik. Nem szabad túlsütni a húst, különben rágós lesz.
- A mázzal leöntve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu