
Maradék sült/grillezett csirkéből gyors és egyszerű ételeket készíthetünk. Ez a mexikói chilis csirke és csirke szuper egyszerű, finom és nagyon laktató! Tökéletes hétköznapi vacsorára vagy partikra! Ha igazán csípősre szeretnénk elkészíteni, akkor használjunk csípős chorizót és/vagy adjunk hozzá több chilipelyhet. Főtt rizzsel vagy lepénykenyérrel tálaljuk. Zöldbab helyett használhatunk egy kis konzerv csemegekukoricát vagy 1 grillezett kukorica levágott szemeit.
Hozzávalók
- 1 nagy hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 100 g főző chorizo (csípős) vagy hasonló paprikás kolbász
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriandermag
- 1 teáskanál szárított majoránna vagy oregánó
- ½ teáskanál chili pehely
- 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 konzerv koktélparadicsom
- 1 konzerv fekete bab, lecsepegtetve
- 100 g zöldbab
- 1 bögre csíkokra vágott sült/grillezett csirkehús
- 100 g spenót
- Tálaláshoz: aprított korianderlevelek, esetleg tejföl
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A chorizót és a sárgarépát apró kockákra vágjuk. A csirkehúst felaprítjuk. A fűszereket kimérjük.
- A chorizót, fokhagymát és a hagymát egy nagy, vastag aljú lábasba tesszük. Lassan felmelegítjük, hogy a chorizo zsírja kiengedjen.
- Amikor a hagyma megpuhult és a chorizo megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát és a fűszereket.
- Egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Néhány másodpercig keverjük, hogy mindent jól bevonjon, majd belekeverjük a konzerv paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
- Felforraljuk, majd körülbelül 15 percig rotyogtatjuk alacsony hőfokon, amíg a sárgarépa megpuhul. Hozzáadjuk a feketebab konzervet és a zöldbabot. További 5 percig főzzük.
- Belekeverjük a csirkét és a spenótot. Lefedjük, és 5 percig pároljuk, amíg a spenót megfonnyad, és a csirke átmelegszik.
- Apróra vágott korianderrel megszórva és esetleg egy kanál tejföllel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
