Ez a mexikói aprópecsenye valójában a Brassói pikáns verziója, amit nagyon egyszerű elkészíteni. Amíg sül a burgonya, a sertésragu is elkészül, majd csupán összekeverjük őket. Adhatunk hozzá zöldségeket is, például grillezett paprikát, zöldborsót vagy babot. Zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 600 g burgonya
- 1 tk füstölt paprika
- 1 szárított oregánó
A sertéshúshoz:
- 450 g sertéslapocka vagy comb, kockára vágva
- ½ pirospaprika, kockára vágva
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk chipotle paszta vagy sűrített paradicsom
- 1 tk szárított oregánó
- 3 gerezd fokhagyma, préselve
- Só, bors
- 100 ml alapleves
- 1 evőkanál friss, apróra vágott korianderlevél
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A burgonyát falatnyi kockákra vágjuk. (Ha bio, nem kell megpucolni.) Tepsibe tesszük és meglocsoljuk olajjal. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az oregánót és a paprikát, majd jól összekeverjük. Sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a burgonya aranybarna lesz, egyszer-kétszer megforgatva, hogy egyenletesen átsüljön.
- Közben egy nagy serpenyőben egy evőkanál olajat felhevítünk, és a húst addig sütjük, kevergetve, amíg a színe kivilágosodik. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, pirospaprikát és a fűszereket. Egy percig keverjük, majd adunk hozzá egy kis pohár vizet, a paradicsom-/chipotle pasztát, majd fedő alatt, alacsony hőfokon pároljuk.
- Mire a burgonya megsült, a sertéshús puha lesz és egy sűrű mártást kell kapnunk.
- A sült krumplit belekeverjük, majd a friss korianderleveleket is.
- Melegen, apróra vágott korianderrel és egy kifacsart lime levével tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu