Ez a mentás zöldséges tojáslepény zöldborsóval, paradicsommal és paprikával készül, így egy kiadós, vegetáriánus ételről van szó, ami ideális ebédre, vagy akár vacsorára is zöldsalátával tálalva. Kockákra vágva pedig remek parti falat lehet italozás mellé.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 sárga vagy piros kaliforniai paprika
- 1 marék vegyes paradicsom (piros, sárga és narancssárga)
- 1 fokhagyma, préselve
- 1 csésze zöldborsó
- 5 db közepes tojás
- 2 evőkanál apróra vágott mentalevél
- 2 csipet chili pehely (elhagyható)
- Kemény kecskesajt, szeletelve (opcionális)
- Mentalevél díszítéshez
- Só, bors
Elkészítés
- A kaliforniai paprikát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot pedig félbevágjuk.
- Egy tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a paprikaszeleteket, és 5-8 percig puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és 3 percig dinszteljük.
- Amikor a paradicsom megpuhult, belekeverjük a zöldborsót és a fokhagymát. Lefedve 2-3 percig pároljuk.
- Közben a tojásokat habosra keverjük az apróra vágott mentával és egy kis sóval, borssal. Belekeverjük a chilipehelyet, ha használunk.
- A kecskesajtot egy kis tálba morzsoljuk.
- A tojást ráöntjük a zöldségekre és, hagyjuk egyenletesen elterülni. A tetejére szórjuk a sajtmorzsákat (opcionális).
- Lefedve körülbelül 5 percig pároljuk, majd takarékon addig főzzük, amíg a tojás majdnem megszilárdult.
- A sütőben magasra kapcsoljuk a grillsütőt, és megpirítjuk a tojáslepény tetejét.
- Hagyjuk kicsit kihűlni, majd mentalevéllel díszítve tálaljuk. Vagy hagyjuk teljesen kihűlni és négyzetekre szeleteljük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu