Ez a mentás humusz friss és zamatos, így különösen jól illik fűszeres grillezett húsokhoz, mint például a kofta vagy a shaslik kebab. Mártogatósként is tálalhatjuk rágcsálnivalókkal vagy pita kenyérrel. Ha több vizet adunk hozzá, egy hígabb verziót kapunk, amely tökéletes salátaöntetként.
Hozzávalók
- 1 konzerv (400 g) vagy 2 bögre főtt csicseriborsó, lecsepegtetve
- 2 evőkanál tahini
- 1 lime vagy citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt bors
- 1 marék friss mentalevél
- Víz
Elkészítés
- Az összes hozzávalót egy aprítógépbe tesszük. Adunk hozzá kevés vizet (vagy a csicseriborsó főzővizét), és addig pürézzük, amíg egy kissé szemcsés krémet kapunk. (Adjunk hozzá még vizet, ha túl sűrűnek találjuk!).
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint módosítjuk a fűszerezést – ha nem elég ütős, adunk hozzá még több citrom/lime levet!
- A humuszt egy kis tálkába kanalazzuk, és mentalevelekkel díszítjük.
- Azonnal tálalható.
- Hűtőszekrényben tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu