Ez a meleg paradicsom és kagyló saláta elkészíthető konyhakész, azaz előfőzött kagylókkal vagy friss, tisztított kagylókkal. Ha frisset használunk, akkor csak a végén adjuk hozzá karamellizált paradicsomhoz kevés vízzel, majd lefedjük, és kb. 3-5 percig pároljuk, amíg kinyílnak. Tálaljuk, vagy előételként egy vendégváró vagy ünnepi menü keretében.
Hozzávalók
- 150 g tisztított, főtt kagylóhús
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk kapribogyó
- ½ chili, kimagozva
- 150 g vegyes bébi paradicsom (sárga, narancssárga és piros)
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem levél
- Só, bors
Elkészítés
- A hagymát, chilit és a fokhagymát felaprítjuk.
- Egy serpenyőben 1 kanál olívaolajat felhevítünk, és puhára pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, chilit és a kapribogyót. Még egy percig dinszteljük.
- A paradicsomot félbevágjuk, majd a balzsamecettel együtt a serpenyőbe tesszük. Körülbelül 3 percig pároljuk, vagy amíg a paradicsom és a hagyma kissé karamellizálódik.
- Belekeverjük a kagylókat, és néhány percig átmelegítjük – vagy ha frissek, fedő alatt megfőzzük.
- Ízlés szerint fűszerezzük, majd a tetejére szórjuk a zöldpetrezselymet és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu