Ez a meleg burgonya, csirke és bab saláta 20 percen belül elkészül. Bár saláta, de laktató és könnyű étel egyaránt. Zöldsalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Hozzávalók
- 450 g burgonya
- 1 db babérlevél
- 1 csirke alapleves kocka
- 3 evőkanál olívaolaj
- 300 g csirkemell filé
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk szárított oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 piros paprika
- 2 evőkanál vörösborecet
- 1 konzerv fehér bab, pl cannellini
- Friss zöldfűszer (ez lehet zöldpetrezselyem, koriander, bazsalikom)
- Só, bors
Elkészítés
- A burgonyát egy lábas vízbe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet és a leveskockát, majd felforraljuk. Forráskor lejjebb állítjuk a hőfokot , és kb 15 percig puhára főzzük a burgonyát.
- Közben a csirkét vékony szeletekre vágjuk, és összekeverjük paprikával, római köménnyel, oregánóval és egy gerezd préselt fokhagymával, felaprítva. Pihentetjük.
- A pirospaprikát és a hagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és 5 percig megpirítjuk benne a paprikát és a hagymát.
- A fokhagymát felaprítjuk és a serpenyőbe szórjuk. Egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a csirkét és sózzuk, borsozzuk.
- Pár percig keverjük, majd hozzáadjuk az ecetet. Hagyjuk egy percig buborékolni, majd adunk hozzá egy merőkanálnyi burgonya főzővizet. Lefedve 5 percig pároljuk.
- A főtt burgonyát lecsepegtetjük, de a főzőlé felét megtartjuk. A babérlevelet eldobjuk.
- A babot a csirkéhez adjuk, majd megkeverjük, hogy átmelegedjen.
- Hozzáadjuk a burgonyát és óvatosan összekeverjük a csirkével és a mártással. Adunk hozzá több alaplevest, ha nincs elég mártás – de ne legyen túl szaftos sem!
- Belekeverjük az apróra vágott zöldfűszert és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu