Szinte minden étel ünnepiessé varázsolható valami különlegesség hozzáadásával. Ez a marokkói csirkepörkölt gránátalmával és egzotikus fűszerekkel kiegészítve lesz ünnepies, így remek étel karácsonyi családi, baráti összejövetekre. Kuszkusszal, rizzsel, vagy csupán friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 db vegyes alsó-felső csirkecomb
- 2 evőkanál sűrített paradicsom (vagy harissa paszta a csípős verzióhoz)
- ½ teáskanál fahéj
- ½ teáskanál kurkuma
- 1 tk paprika
- 3 evőkanál gránátalma melasz
- 1 nagy bögre csirke alapleves (kb)
- 2 evőkanál mandulapehely
- 1 friss gránátalma magjai
Elkészítés
- A hagymát vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát felaprítjuk.
- Egy nagy, fedeles serpenyőben felhevítjük az olajat. A csirkét megsózzuk, majd kb. 8 percig kissé barnára pirítjuk. Egy tányérra átszedjük őket.
- Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük a hagymát (ha szükséges, adunk hozzá még olajat).
- Hozzáadjuk a fokhagymát és egy percig keverjük.
- Belekeverjük a fűszereket, a sűrített paradicsomot, melaszt és az alaplevest.
- A csirkét a kiengedett levével együtt visszatesszük a serpenyőbe, felforraljuk, lefedjük és alacsony hőfokon 30 percig főzzük, amíg a csirke puha lesz és a mártás besűrűsödik.
- Belekeverjük az apróra vágott koriandert/zöldpetrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Közben a mandulareszeléket olaj nélkül egy kis serpenyőben megpirítjuk.
- A csirkét gránátalmával és mandulával megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu