Ez pikáns marokkói báránypecsenye egész évben tökéletes fogás baráti családi-baráti összejövetelekre, kuszkusszal vagy pilaffal tálalva. A fűszerkeverékhez adhatunk némi cayenne paprikát, így kissé csípős lesz a hús.
Hozzávalók
- 4 bárány szelet (comb vagy lapocka)
- 1 tk Ras El Hanout fűszerkeverék
- 1 tk fűszerpaprika
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ½ teáskanál őrölt koriandernag
- ¼ teáskanál őrölt fahéj
- ¼ teáskanál kurkuma por vagy kis csipet sáfrány
- 1 teáskanál reszelt fokhagyma vagy ½ teáskanál fokhagymapor
- ½ teáskanál őrölt bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
- Só, bors
Elkészítés
- Egy tálban összekeverjük a fűszereket, majd bedörzsöljük vele a hússzeleteket.
- Az olajat és a citromlevet összekeverjük, és ráöntjük a húsra. Jól bemasszírozzuk őket, majd k egy üvegedényben legalább két órán át pácoljuk – max egy éjszakán át.
- A grillsütőt vagy egy serpenyőt felhevítünk.
- A húst sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukon 3-5 percig sütjük/grillezzük, percenként megforgatva.
- Amikor a bárányszelet ízlésünk szerint átsült (kissé pink-en az ideális), áttesszük őket egy tányérra, és tálalásig pár percig pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu