Az angol marhasült világhírű. Általában pác és pikáns fűszerek nélkül készül, amit a sütés során keletkezett szaftból készül mártás (gravy) dob fel. Ez a marhasült mustáros borskéregben sül, amitől még finomabb és különleges lesz. Krumplipürével vagy tepsis sült burgonyával és párolt zöldségekkel tálaljuk.
Hozzávalók
- Kb 1 kg egész marhahús (hátszín, rostélyos, pecsenye, felsál, fartő.)
- 2 evőkanál vegyes színű bors
- 2-3 evőkanál mustár (teljes kiőrlésű vagy dijoni)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 220 C-ra.
- Mozsártörővel durvára őröljük a borsot.
- Ezeket egy vágódeszkára vagy lapos tányérra szórjuk.
- Szilikon ecsettel a marhahúst bekenjük a mustárral, majd megforgatjuk a tört borsban.
- Egy serpenyőben egy evőkanál olajat nagyon forróra hevítünk. A marhahúst körülbelül 3-5 percig, rendszeresen forgatva sütjük, hogy a pórusok bezáródjanak, így a hús nem szárad ki majd a sütőben.
- A húst egy tepsibe helyezzük (szórhatunk köré gerezdekre vágott hagymát és fokhagyma gerezdeket – ettől finomabb lesz majd a mártás).
- A sütőben 15 percig sütjük, majd a sütőt 180 C-ra állítjuk és további 15-30 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire átsülve kedveljük a marhahúst.
- A húst 10 percig egy tányéron pihentetjük (lefedve), miközben a keletkezett szaftból mártást készítünk. Lásd Angol marhasült>>
Kapcsolatos receptek
Zest.hu