Ez a mangós gofri konzerv mangó szeletekkel készül, így nagyon gyorsan összedobható, és szuper finom. Használhatunk növényi alapú tejet és tojáspótlót is a tejmentes, tojásmentes vagy vegán változatokhoz. Desszertként fagylalttal vagy vaníliakrémmel tálaljuk. Idális ünnepi alkalmakra, villásreggelire vagy desszertként.
Hozzávalók
- 1,5 csésze liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vanília esszencia
- 2 közepes tojás
- 1 konzerv szeletelt mangó
- ½ csésze tej (növényi alapú, ha szükséges)
- 2 evőkanál olaj
- Méz, lime leve
Elkészítés
- A lisztet, tojást, sütőport és a vaníliaesszenciát egy robotgépbe tesszük. Pár másodpercig pürézzük, majd hozzáadjuk a mangószeletek felét, az olajat és néhány kanál szaftot a konzervből. Ismét pürézzük.
- Annyi tejet adunk hozzá, hogy egy sűrű, de önthető tésztát kapjunk.
- A gofrisütőt bekapcsoljuk. Amikor forró, belekanalazzuk a tésztát és lezárjuk. A készülék használati utasításait követve kisütjük az gofrikat – kívül legyenek aranybarnák és ropogósak, belül puhák!
- A masszából 3 vagy 4 gofrit kapunk (a gofrisütő méretétől függően).
- Közben egy kis lábasban a maradék mangószeleteket és konzerv levet felforraljuk, és sűrű sziruppá redukáljuk. Adunk hozzá egy kis mézet és néhány csepp zöldcitrom levet is.
- A gofrikat a mangókompóttal és mézzel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu