Ez a mandulás zabpehely szelet eperrel vegán és gluténmentes lehet, ha megfelelő zabpelyhet használunk. Továbbá cukormentes, olajmentes és tejmentes is – a megfelelő édességet a gyümölcsök biztosítják, míg a mandula és a banán puhává varázsolja a süteményt. Tehát ez egy egészséges süti, amit bűntudat nélkül élvezhetünk a nap folyamán.
Hozzávalók
- 3 érett banán
- 1 csésze hengerelt zabpehely (szükség esetén gluténmentes)
- 1 tk sütőpor
- ½ teáskanál vanília esszencia
- 3 evőkanál mandulavaj (vagy mogyoróvaj)
- ½ csésze őrölt mandula
- 1 csésze apróra vágott friss eper
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- Kivajazunk és kibélelünk egy lapos, kb 20×30 cm-es tepsit.
- Aprítógépben a banánt, olajat, vanília esszenciát és a mandulavajat összedolgozzuk kb egy percig.
- Hozzáadjuk az őrölt mandulát, és pár másodpercig ismét pürézzük. Egy laza, de nem folyós tésztát kell kapnunk.
- A keveréket az előkészített tepsibe kanalazzuk, majd hozzáadjuk az epret, belenyomva a tésztába, miközben egyenletesen elosztjuk.
- Kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hasábokra vagy négyzetekre szeleteljük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu