Ez a mandulás zabpehely palacsinta datolyával készül, így cukormentes, ugyanis nincs szükség extra édesítőszerre. Ideális ínyencség azok számára, akik egészségtudatosak vagy diétáznak. Gluténmentes zabpehellyel és tojáspótló porral (vagy lentojással) is elkészíthető egy vegán változathoz. Tálaljuk datolya- vagy juharsziruppal és kedvenc feltételeinkkel. Ezek a palacsinták ideálisak reggelire, piknikre, bulikra vagy nassolásra.
Hozzávalók
- 1 nagy banán, pépesítve
- 1 tojás
- 1 csésze hengerelt zab
- 1 csésze mandulatej
- 1 tk sütőpor
- ½ csésze darált mandula
- ⅓ csésze apróra vágott mandula
- ⅓ csésze apróra vágott datolya
- Tálaláshoz: datolyaszirup
Elkészítés
- A banánt egy tálban villával pépesre törjük.
- Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és jól összekeverjük. Sűrű masszát kell kapnunk.
- Ha időnk engedi, a tésztát 15 percig pihentetjük – így a zabpehely alaposan megpuhul. Adunk hozzá még mandulatejet, ha túl sűrű a massza.
- Egy kis kanál olajat keverünk a tésztába.
- Egy tapadásmentes palacsintasütőt vagy egy öntöttvas serpenyőt kiolajozunk, majd egy kanállal halmokat pakolunk bele a tésztából. A kanállal kör alakú, lapos pogácsákat képzünk a halmokból.
- Mindkét oldalukon egy-két percig aranybarnára sütjük a palacsintákat, majd egy tányérra kiszedjük őket.
- A maradék tésztából további palacsintákat sütünk.
- Tálalhatjuk melegen vagy szobahőmérsékleten is, datolyasziruppal, mézzel vagy juharsziruppal lelocsolva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu