Ez a vegán, fűszeres mandarinos sült füge egy tuti finom desszert vanília krémmel, fagylalttal vagy joghurttal tálalva (mindezek természetesen lehetnek növényi alapú alternatívák). De felhasználhatjuk zabkása, palacsinta és gofri feltétként is, továbbá gyümölcskelyhekben, trifle-ban.
Hozzávalók
- 4 db füge
- 1 mandarin
- ½ teáskanál fahéj
- ½ teáskanál gyömbérpor
- 2 evőkanál agave szirup vagy juharszirup
- 1 marék dió (aprítva)
- Mentalevél díszítéshez
Elkészítés
- A fügéket félbe vagy gerezdekre vágjuk. Egy kisebb tepsibe tesszük őket, vágott oldalukkal felfelé nézve.
- A mandarint félbevágjuk, a levét egy kis tálba kipréseljük.
- A mandarin feleket a fügék közé tesszük, majd rászórjuk a diót.
- A mandarin levéhez adjuk a fahéjat, szirupot és a fűszereket, ezt jól összekeverjük, majd ráöntjük a fügére (vagy megkenjük őket egy szilikon ecsettel).
- A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 10-15 percig sütjük, amíg a füge kissé megpuhul, de nem lesz mállós.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten, menta levelekkel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu