
Ez a mályvacukros-málnás csokihab egy tejszínes és tojásmentes verzió, ami 10 perc alatt összedobható. Ideális bulikra, vendégváró alkalmakra, ünnepekre. Én málnás csokoládéval készítettem, de normál étcsoki is kiváló, az a lényeg, hogy jó minőségű legyen!
Hozzávalók
- 75 g étcsokoládé (min. 70%)
- 75 g rózsaszín és fehér mályvacukor
- 200ml dupla tejszín vagy habtejszín
- 100 g málna
- 1 evőkanál muscovado cukor
- Díszítéshez: friss málna és reszelt csokoládé
Elkészítés
- A csokoládét apró darabokra törjük, majd forrásban lévő víz felett egy üvegtálban felolvasztjuk. Fontos, hogy az üvegtál ne érjen a vízhez.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt és az olvasztott meleg csokihoz adjuk a tejszín felét, majd a mályvacukrot. Simára keverjük, majd hagyjuk pihenni.
- A málnát és a cukrot villával összetörjük és 4 kis pohárba vagy tálkába kanalazzuk.
- A maradék tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kihűlt csokis keverékbe.
- Az összetört gyümölcs tetejére kanalazzuk a habot, majd a poharakat körülbelül egy órára a hűtőbe tesszük.
- Friss málnával és reszelt csokoládéval díszítjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
