Ez a málnás zabpehely keksz vegán, tejmentes, cukormentes és magas rosttartalmú. Gluténmentes is lehet, ha megfelelő zabpelyhet használunk. Ideális reggelire, uzsonnára, piknikre, bulikra, délutáni teázás vagy kávézás mellé.
Hozzávalók
- 2 érett banán
- 1 bögre hengerelt zab (szükség esetén gluténmentes)
- 1 tk vanília esszencia
- 2 evőkanál vegyes tökmag, napraforgó mag és kendermag
- ½ bögre rostos bogyós gyümölcslé
- ½ bögre málna
Elkészítés
- A sütőt 180°C-ra előmelegítjük és egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- Egy tálban villával összetörjük a banánt.
- Hozzáadjuk a zabpelyhet, vaníliát, a magvakat és a gyümölcslevet, majd jól összekeverjük. Adjunk hozzá több zabpelyhet, ha a keverék nem áll rendesen össze!
- Néhány percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a málnát, és újra összekeverjük.
- Kezünkkel egyenlő nagyságú golyókat formázunk, majd a tenyereink között ezeket korongokká nyomjuk és az előkészített tepsire helyezzük.
- A sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Rácson hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu