
Az amerikai palacsintát nagyon könnyű elkészíteni, ami nagyon finom reggelire vagy uzsonnára. Ez a málnás citromos palacsinta egy különleges, karamellizált verzió. Tejszínhabbal, vaníliamártással vagy fagylalttal tálava ideális Valentin-napra, Anyák napjára vagy évfordulókra. Én mandulatejjel készítettem, de más növényi tejet és normál tejet is használhatunk. Gluténmentes változathoz használjunk megfelelő lisztet, esetleg őrölt mandulával elkeverve.
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 1,5 csésze liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csésze tej (növényi alapú, ha szükséges)
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 tk vanília esszencia
- Szódavíz (kb. 2 evőkanál)
- 1 tk napraforgóolaj
- 1 csésze málna
- Nádcukor
Elkészítés
- A tojásokat egy kis tálban enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a tejet. Addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk.
- Hozzáadjuk a citrom héját, levét és a vaníliát. Adunk hozzá egy-két kanál szódavizet, majd az olajat, és jól összekeverjük. Sűrű, de önthető tésztát kell kapnunk. 10 percig pihentetjük, ha időnk engedi.
- Egy palacsintasütőt olajjal kikenünk, majd közepes lángon felhevítjük.
- Kis merőkanállal halmokat pakolunk a serpenyőbe, amiket hagyunk, hogy körökké szétterüljenek. Hagyjunk elegendő helyet közöttük!
- Néhány darab málnát teszünk minden palacsinta tetejére, majd rászórunk a csipetnyi nádcukrot.
- Pár percig sütjük a palacsintákat, amíg a felületük már nem folyós, majd egy spatula segítségével óvatosan megfordítjuk őket, és a másik oldalon is egy-két percig sütjük.
- Amikor a málna karamellizálódott, a palacsintákat egy tányérra kiszedjük.
- A maradék tésztából további palacsintákat készítünk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
