A málnahab egy nagyon egyszerűen elkészíthető gyümölcshab. Ideális családi, baráti összejövetelekre, mini pohárkákba tálalva akár parti desszert is lehet!..
Hozzávalók
- 20 dkg málna
- 5 dkg puha cukor
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg görög joghurt
- 3 zselatin lap
Elkészítés
- A málnát a cukor felével kb 5 percig pépessé főzzük. Egy szűrőn esetleg átpréseljük, tíz percig hűlni hagyjuk, majd a joghurttal elkeverjük.
- A tojásfehérjéket a cukor másik felével csúcsos habbá verjük.
- A zselatinlapokat darabokra törjük, másfél evőkanálnyi vízben felolvasztjuk, majd a joghurtba keverjük. A hab harmadát habverővel a joghurttal felverjük, majd a maradék tojáshabot egy lapáttal óvatosan belefordítjuk. Pohárkelyhekbe töltjük, 4-5 órán át hűtjük.
- Tálalás előtt díszíthetjük friss málnával, keksz darabokkal, mentalevéllel, tejszínhabbal stb, majd porcukorral meghintjük.
Tippek
- Tálaljuk desszertként egy vendégváró menü vagy családi ebéd végén.
- A fenti adag 2 nagy kelyhet, 4 kisebb poharat vagy sok pici mini poharat tölt ki.
- Figyelem: a tojás nyers, így csakis friss, és kiváló minőségű tojást alkalmazzunk! Tojás tippek>>
- Görög joghurt helyett egyéb krémes joghurt is alkalmazható.
- Ha van fagylalt-gépünk, akár fagyivá is varázsolhatjuk!
- A málnahab egy tuti finom és tuti egyszerű ínyencség!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu