A citrom és a mák nagyon jó barátok, éppen ezért sok finomságot lehet velük készíteni, többek közit gofrit is. Ez a mákos citromos gofri szenzációs lett – puha és ropogós. Cukrot nem tettem a tésztába, így sós feltétekkel, például pármai sonkával, pástétomokkal, tojáskrémmel vagy kecskesajttal is tálalható. Reggelire és desszertként pedig mézzel vagy juharsziruppal tálalom.
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 2 csésze liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csésze tej vagy mandulatej
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 evőkanál mák
- 1 tk napraforgóolaj
- 1 tk vanília esszencia
Elkészítés
- A lisztet, tojást, sütőport, vanília esszenciát és a tejet egy mixerbe tesszük.
- Néhány másodpercig pürézzük, majd hozzáadjuk az olajat és a citromlevet. Ismételten pürézzük. Ha szükséges, adunk hozzá még tejet, hogy sűrű, de önthető tésztát kapjunk. Belekeverjük a mákot és a citromhéjat.
- A gofrisütőt bemelegítjük. Amikor forró, belekanalazzuk a tésztát és lezárjuk.
- A gép használati utasítását követve körülbelül 3-5 percig sütjük a gofrit – kívül aranybarnának és ropogósnak, belül puhának kell lennie. A masszából 3 vagy 4 gofrit lehet készíteni a készülék méretétől függően.
- Citromlével és mézzel vagy juharsziruppal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu