Hihetetlennek tűnik, de lehet palacsintát készíteni bármiféle liszt nélkül! Ehhez a recepthez csupán három alapanyag szükséges – banán, tojás és sütőpor, de ki lehet egészíteni fahéjjal, kakaóporral vagy reszelt narancshéjjal is. Ez a lisztmentes banán-palacsinta nem csupán finom, de glutén-, tej- és cukormentes is! Önmagában vagy gyümölcsös kompóttal tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 közepes érett banán
- 2 db tojás
- ¼ tk sütőpor
- Opcionális: ½ teáskanál vanília kivonat vagy ½ teáskanál őrölt fahéj vagy 1 bio narancs reszelt héja
Elkészítés
- A tojásokat egy kis tálban felverjük.
- Egy másik tálban villával pépesítjük a banánt. Hozzáadjuk a felvert tojást, sütőport, vaníliát vagy a fahéjat, és összekeverjük.
- Egy kiskanálnyi olajat egy serpenyőben vagy palacsintasütőben közepes lángon felhevítünk.
- Két evőkanálnyi tésztát szedünk bele, amit a kanállal kör alakúra elterítünk.
- Amikor a palcsinta felülete már majdnem szilárd (kb. egy perc múlva), megfordítjuk és a másik oldalon is kb egy percig sütjük.
- Ha serpenyő nagy, akkor 3-4 palacsintát is lehet egyszerre sütni.
- A tésztából körülbelül 8-10 darab palacsinta készíthető.
- Melegen vagy langyosan tálaljuk – esetleg juharsziruppal leöntve vagy joghurttal, kompóttal, gyümölcsökkel stb.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu