
Ez a spanyolos, légsütőben készült kolbászos tojásmuffin tökéletes egy hétvégi vagy különleges villásreggelire. Hidegen is finom, így becsomagolhatjuk uzsonnára, piknikre, kirándulásra stb. Egy kicsit csípősebbé varázsolhatjuk chilivel vagy csípős chorizó alkalmazásával. Sütés előtt nyugodtan adhatunk hozzá egy kis reszelt Manchego (vagy hasonló) sajtot is, ha a tejtermékek nem jelentenek gondot.
Hozzávalók
- 3 db nagy tojás
- ½ teáskanál füstölt paprika
- ½ teáskanál római köménymag
- ½ teáskanál szárított oregánó
- 1 marék spenót
- 2 szál újhagyma
- ½ pirospaprika
- ½ piros chili (opcionális)
- 2 evőkanál apróra vágott koriander
- 2 db paradicsom
- ½ avokádó
- 5 cm főző chorizo vagy hasonló kolbász
- Só és bors
Elkészítés
- A spenótot egy tálba szórjuk, és forrásban lévő vízzel leöntjük. Kb 5 percig pihentetjük, amíg megfonnyad, majd kinyomjuk belőle a vizet.
- Egy tálban enyhén felverjük a tojásokat az oregánóval, paprikával, köménymaggal, az apróra vágott korianderrel, valamint a sóval és borssal.
- Felaprítjuk az újhagymát, paprikát, spenótot és a paradicsomot. Ha chilit használunk, azt nagyon vékony szeletekre vágjuk.
- A chorizo héját eltávolítjuk, majd apró darabokra vágjuk.
- A felaprított zöldségeket és a chorizót 2 szilikon kosárkába vagy enyhén olajozott muffin formákba töltjük.
- Ráöntjük a tojásos keveréket.
- A légkeveréses fritőzt 180°C-ra állítjuk, és a tojásmuffinokat 15 percig sütjük. Fontos, hogy a forró levegő megfelelően keveredjen – ezért lehetőleg tegyük őket egy rácsra a sütőben.
- A tojásmuffinokat egy-két percig hűlni hagyjuk a formákban, majd kiborítjuk őket egy tányérra – ha alul kicsit remegnek vagy nedvesek, tegyük vissza őket a fritőzbe lefelé fordítva, kb 5 percre.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk, korianderlevéllel vagy salátazsázsával megszórva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
