A lazac újhagyma szósszal egy kínai étel, elkészítése nagyon gyors és egyszerű, így ideális azok számára is, akik nem igazán jártasak a főzésben (és/vagy a kínai konyhában). Az eredmény nem csupán friss és ízletes, de kimondottan egészséges is – akár vendégváró étel is lehet.
Hozzávalók
-
45 dkg lazac filé
-
½ tk só
-
½ tk bors
-
½ L víz
-
6 szál újhagyma
-
1 tk gyömbér
-
1½ tk olaj (földimogyoró)
-
2 tk szezámolaj
Elkészítés
- A sóval és borssal dörzsöljük be a lazac szeleteket.
- A wokban forraljuk fel a vizet. Adjuk hozzá a lazacokat, és 2-3 percig forraljuk, majd kapcsoljuk le tűzhelyt, és fedő alatt hagyjuk párolódni a halakat a wokban kb 5 percig.
- Az újhagymát és gyömbért aprítsuk fel, majd keverjük el egy kis tálban. Sózzuk meg egy kicsit. Egy másik wokban (vagy kis serpenyőben) kombináljuk a két olajat és hevítsük addig, amíg az olaj füstölni kezd.
- A hal szeleteket helyezzük át tányérokra, szórjuk rá a gyömbéres újhagyma darabokat, majd öntsük le óvatosan a forró olajjal. Egyből tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk rizzsel és egyéb kínai körettel, vagy egy kínai menü keretében.
- A mogyoró olajat helyettesíthetjük napraforgó olajjal is.
- Ha módunkban áll, vadvízi lazacot használjunk.
- Többet a kínai ételekről, alapanyagokról és előkészületekről.
- Mivel a lazac újhagyma szószban egy nagyon egészséges étel, fogyókúrázók, diétázók számára egyaránt alkalmas. Egyéb lazac recept>>
Zest.hu