Ez a serpenyőben sült lazac párolt káposztával és cukkinivel egy nagyon egyszerű, finom, nyári étel. 15 percen belül elkészül, így ideális rohanós vagy lusta napokon. Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, kuszkusszal, quinoával vagy krumplipürével.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ teáskanál chili pehely (elhagyható)
- 2 tk kapribogyó
- 1 kaliforniai paprika
- 2 marék apróra vágott fodros kel vagy kelkáposzta
- 1 evőkanál vörösbor ecet
- Kevés víz
- Só, bors
- 4 szelet lazac filé
- 1 evőkanál csicseriborsó- vagy kukoricaliszt
- 1 tk csemege paprika, só, bors
Elkészítés
- A cukkinit hosszában kettévágjuk, majd 1 cm vastag darabokra vágjuk. A paprika szárát eltávolítjuk, majd húsát vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát apróra vágjuk.
- Egy nagy, tapadásmentes lábasban felhevítjük az olívaolajat. Amikor forró, egyenletes rétegben beletesszük a cukkinit. 3-4 percig sütjük, amíg enyhén megpirul, majd megfordítjuk őket, és hozzáadjuk a paprikaszeleteket, fokhagymát, chilit és a kapribogyót. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a vörösborecetet. Lefedjük, és körülbelül 3 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Hozzáadjuk a káposztát és kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt, időnként megkeverve, körülbelül 5 percig főzzük, amíg a káposzta kissé megfonnyad.
- Amíg a zöldségek sülnek, a halat szárazra töröljük papírtörlővel.
- Összekeverjük a paprikát és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, majd bevonjuk a paprikás liszttel a halszeleteket.
- Egy másik serpenyőben olajat hevítünk. Amikor forró, beletesszük a halat, bőrrel lefelé nézve. 2-3 percig pirítjuk, majd megfordítjuk és enyhén megpirítjuk. Nem szabad túlsütni a halat!
- A párolt zöldségeket tányérokon elosztjuk, majd ráhelyezzük a sült hal szeleteket.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu