Ez a közel-keleti laposkenyérbe töltött bárányhús padlizsánkrémmel egy ideális recept a maradék húsvéti báránysült vagy a nyári grillezett bárányhús felhasználásához. A padlizsánmártást előre elkészíthetjük, vagy alkalmazhatunk konyhakész, vagy házilag készített baba ghanoush-t is. Idális nyári grill partikra is.
Hozzávalók
A padlizsánkrémhez:
- 1 sült vagy grillezett padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ½ teáskanál őrölt koriander
- ½ teáskanál füstölt fűszerpaprika
- 1 evőkanál tahini paszta
- ½ csésze petrezselyem és mentalevél
- ½ citrom leve
- Só, bors
A salátához:
- 2 paradicsom
- 4 szál újhagyma
- ½ piros grillezett vagy friss kaliforniai paprika
- 1 evőkanál aprított menta vagy petrezselyem
- Olívaolaj, citromlé, só és bors
A laposkenyérhez:
- 4 laposkenyér
- 1 bögre aprított maradék sült vagy grillezett bárányhús
- Szeletelt saláta levél (opcionális)
Elkészítés
- Először elkészítjük a padlizsánkrémet. A padlizsán húsát kikaparjuk, és a többi hozzávalóval együtt egy aprítógépbe tesszük és pürézzük. Megkóstoljuk, ízlése szerint módosítjuk.
- A paradicsomot, újhagymát, paprikát apróra vágjuk, majd egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a fűszernövényeket, kevés olajat és citromlevet. Ízlés szerint fűszerezzük és átkeverjük.
- A laposkenyéreket enyhén megpirítjuk, megtöltjük salátával és bárányhússal, majd leöntjük a padlizsánkrémmel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu