Ha szeretnénk feldobni a hétköznapi krumplipürét, érdemes kipróbálni ezt a finom receptet. Különösen jól passzol grillezett, mexikói stílusú húsokhoz, például steak, sertéshús vagy csirke mellé. Ez a krumplipüré avokádóval növényi alapú tejpotló termékekkel is elkészíthető, így egy vegán vagy tejmentes étrend keretében is fogyasztható.
Hozzávalók
- 5 db közepes burgonya
- 2 érett avokádó
- Tej és vaj (lehet növényi alapú)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 lime leve és reszelt héja
- Füstölt fűszerpaprika
- 1 marék korianderlevél
- Só, bors
- Tálaláshoz: apróra vágott újhagyma, opcionális
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd egy lábas hideg vízbe tesszük, felforraljuk, és körülbelül 15 percig puhára főzzük.
- A burgonyát lecsöpögtetjük, és visszatesszük a lábasba. Adunk hozzá kevés tejet és néhány kocka vajat, majd burgonyatörővel pépesítjük. Lefedjük és melegen tartjuk.
- Az avokádót félbevágjuk és eltávolítjuk a magját. Egy kis tálba kanalazzuk a húsát, és villával pépessé törjük. Hozzáadjuk a zöldcitrom héját és levét.
- Az avokádópürét a burgonyához adjuk, jól összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A koriandert felaprítjuk, és ízlés szerint a fokhagymával és némi újhagymával együtt hozzáadjuk a püréhez. Adhatunk hozzá néhány csepp Tabascot, ha kicsit csípősen szeretnénk.
- Jól összedolgozzuk a krumplitörővel, amíg elérjük a kívánt állagot – ha szükséges, adunk hozzá még tejet, vajat.
- Füstölt paprikával, korianderrel és újhagyma szeletekkel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu