Ez a krumpli és zöldborsó leves tőkehallal kiegészítve egy kiadós egytálétel lesz. Ideális családi vacsorára rohanós vagy lusta napokon. A főzeléket előre el lehet készíteni, csupán fel kell melegíteni és hozzáadni a halat – így egy szuper gyors ételt kapunk. Friss kenyérrel és uborkával tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 nagy szem burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 750 ml zöldség alapleves
- 2 bögre fagyasztott zöldborsó, kiolvasztva
- 4 szál újhagyma
- 3 tőkehal filé
- Koriander vagy petrezselyemlevél
Elkészítés
- A burgonyát és a sárgarépát falatnyi kockákra vágjuk.
- Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, félretesszük.
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Egy nagy, lapos lábasban felforrósítjuk az olajat és megdinszteljük benne a hagymát. Amikor puha, hozzáadjuk a fokhagymát, burgonyát és a sárgarépát. Pár percig keverjük, majd felöntjük annyi alapelvessel, hogy ellepje.
- A tőkehalat falatnyi darabokra vágjuk.
- Amikor megfőtt a burgonya, hozzáadjuk a zöldborsót és az újhagymát, majd rárakjuk a haldarabokat. Megszórjuk fűszerpaprikával és borssal, majd kevés citromlát csavarunk rá.
- Lefedve, magas hőfokon, 5 percig főzzük.
- Melegen, zöldfűszerrel megszórva, tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu