Általában a töltött tojás majonézzel készül, de ezúttal a változatosság kedvéért krémsajtot használtam. Ez a krémsajtos töltött tojás olyan finom lett, hogy a jövőben ez lesz az alapreceptem! Főtt vagy sült sonkával párosítva egyszerűen isteni!
Hozzávalók
- 6 db nem túl friss tojás
- ½ doboz Philadelphia vagy hasonló krémsajt (kb 8-10 dkg)
- 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
- 1 evőkanál dijoni mustár
- Fekete bors
- Metélőhagyma a díszítéshez
Elkészítés
- A tojásokat egy lábas hideg vízbe tesszük, felforraljuk, lefedjük és lekapcsoljuk a tűzhelyt. Pihentetjük 7 percig.
- Hideg víz alatt leöblítjük a tojásokat, majd egy lábas hideg vízben 10 percig pihentetjük.
- Megpucoljuk a tojásokat, és hosszában félbevágjuk őket.
- Egy kis kanál segítségével egy aprítógépbe kanalazzuk a tojássárgáját. Hozzáadjuk a krémsajtot, a mustárt, kevés borsot és a metélőhagymát. Pürézzük. Megkóstoljuk, és sózzuk, ha szükséges.
- A krémes keverékkel megtöltjük a tojásfehérje feleket.
- A tetejére metélőhagymát szórunk, és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu