Ez a kolbászos-spenótos puffancs remek parti falat, illetve nassolnivaló piknikre, kirándulásra. Ez csupán az alaprecept – apróra vágott újhagymát, grillezett paprikát vagy aszalt paradicsomot is adhatunk a masszához.
Hozzávalók
- 50 g főző chorizo vagy hasonló kolbász
- 2 tojás
- 1 bögre liszt
- 1 tk sütőpor
- Körülbelül 1 bögre tej
- 2 marék spenót (vagy egy kis csokor bazsalikom)
Elkészítés
- A tojásokat, lisztet, spenótot/bazsalikomot annyi tejjel pürézzük, hogy egy sűrű, de önthető masszát kapjunk. Pihentetjük.
- A chorizót apró kockákra vágjuk. Ezeket egy tapadásmentes serpenyőben takarékon addig sütjük, amíg a kolbász a zsírját kiengedi.
- A kolbászt a masszához adjuk, jól összekeverjük.
- Kanállal halmokat szedünk a serpenyőbe, egymáshoz közel, de annyi helyet hagyva közöttük, hogy kör alakúra szét tudjanak terülni.
- Amikor a felületük már nem folyékony, megfordítjuk őket, és kb egy percig, aranybarnára sütjük a másik oldalon is.
- Langyosan vagy kihűlve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu