
Ez a kolbászos rakott krumpli rákkal kiegészítve egy spanyolos verzió. Chorizo kolbásszal készül, de hasonló paprikás főzőkolbász is alkalmazható helyette. Praktikus étel hétköznapi vacsorákra vagy különleges alkalmakra, mert a legtöbb elem előre elkészíthető. Tejtermék nélkül készítettem, de ízlés szerint tehetünk bele egy réteg mozzarella sajtot is. Mediterrán stílusú salátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 100 g folyami rák vagy garnéla rák
- 50 g főző chorizo
- 2 nagy héjában sült vagy főtt burgonya
- 2 nagy főtt tojás
- 2 db aszalt paradicsom, olajban eltett
- 1 evőkanál apróra vágott bazsalikom vagy zöldpetrezselyem
- Olívaolaj
- 2 nagy paradicsom
- Mozzarella (opcionális)
Elkészítés
- A tojásokat és a burgonyákat megpucoljuk és szeletekre vágjuk.
- Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk.
- A paradicsomot karikákra szeleteljük.
- Két kisebb hőálló edényt olajjal kikenünk, majd kibéleljük mindkettőt krumpliszeletekkel, amikre néhány tojásszeletet rakunk. A tetejére szórunk néhány bazsalikomlevelet és aszalt paradicsomot. Erre szórjuk a rákok felét.
- A kolbász bőrét lehúzzuk, majd a húst a rákokra morzsáljuk. Adunk hozzá még több bazsalikomlevelet, és leborítjuk paradicsomszeletekkel. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk.
- Ha a sajtos verziót szeretnénk, akkor lefedjük az egészet mozzarella szeletekkel.
- Közepesen forró sütőben (kb. 180 fokon) 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
