A paprikás csirkepörkölt nem csupán a magyar konyha jellegzetessége. A spanyolok is készítenek hasonló ételt, amit sokszor chorizo kolbásszal és zöldségekkel gazdagítanak. Ez a kolbászos csirkecomb babbal kiegészítve egy kiadós főétel, amely ideális rohanós vagy lusta napokon ebédre vagy vacsorára. Tálaljuk főtt burgonyával, főtt tésztával, párolt rizzsel vagy kuszkusszal.
Hozzávalók
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 egész csirkecomb
- 4 db mogyoróhagyma
- 1 citrom, félbevágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 szál rozmaring levelei
- 2 szál kakukkfű levelei
- 200 g chorizo főző kolbász, apró kockákra vágva
- 2 érett paradicsom
- 1 konzerv fehér bab, lecsepegtetve és leöblítve
- 250 ml csirke alapleves
- 2 evőkanál apróra vágott lapos zöldpetrezselyem
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A hagymát és a citromot félbevágjuk. A chorizot apró kockákra vágjuk. A paradicsomot felaprítjuk.
- Egy nagy, hőálló vagy öntött vas edényben 2 evőkanál olajat felhevítünk, majd a csirkecombokat mindkét oldalon kissé megpirítjuk, majd egy tányérra áttesszük őket.
- A maradék olajat a chorizoval és a hagymával együtt addig sütjük, amíg a kolbász kiengedi a zsírját és pirulni kezd, a hagyma pedig üveges lesz.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot és a fűszereket, majd pár percig keverjük.
- Felöntjük az alaplevessel, felforraljuk, majd visszatesszük a csirkecombokat.
- Az edényt a sütőbe tesszük, és kb 30 percig sütjük, amig a csirke teljesen átsül.
- Belekeverjük a zöldpetrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu