A zabkása szuper egészséges étel reggelire, különösen, ha növényi tejjel készítjük. Hozzáadhatunk más, egészséges elemeket is, például diót, szárított gyümölcsöt vagy kompótot. Ez a kókuszos-zöldcitromos kása egy zamatos, ázsiai verzió, ami vegán és gluténmentes is lehet.
Hozzávalók
- 1 csésze hengerelt zabkása (szükség esetén gluténmentes)
- 1,5 csésze kókusztej (nem konzerv)
- 2 evőkanál szárított kókuszreszelék, cukrozatlan
- Friss kókusz darabok
- 2 evőkanál agavé vagy datolya szirup
- 1 lime, leven és reszelt héja
Elkészítés
- A zabkását és a kókusztejet egy lábasba tesszük. Felforraljuk, és 10 percig alacsony hőfokon főzzük.
- Krémesnek kell lennie, ezért ha szükséges, adunk hozzá még kókusztejet.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, belekeverjük a kókuszreszeléket, majd lefedjük és 5 percig pihentetjük.
- Közben a friss kókuszt apró darabokra vágjuk, a lime héját lereszeljük, majd a levét kicsavarjuk.
- A lime levét kevés agavé sziruppal együtt a zabkásához keverjük.
- Két tálba kanalazzuk a zabkását, mindkettőre friss kókuszdarabokat és lime héjat szórunk. A tetejére öntünk még agávé szirupot, ha édesen szeretjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu