A következő recept 10 perc alatt előkészíthető, és mehet is a sütőbe. A kókuszkrémes kakaós torta ideális zsúrokra, partikra, baráti összejövetelekre.
Hozzávalók
- 5 dkg kakaópor
- 6 ek forró víz
- 3 közepes tojás
- 4 ek kókusztej (vagy normál tej)
- 20 dkg sütőporos liszt
- 1 púpos tk sütőpor
- 10 dkg puha vaj vagy tejmentes margarin
- 20 dkg nádcukor
Kókuszkrémhez: 4 ek kókuszkrém, fél bögre puha vaj vagy margarin, kb 1 csésze porcukor, 1 tk vanília esszencia, 2 ek kókusztej, kókuszreszelék
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2 x 20 centis tepsit kivajazunk, majd kibélelünk sütőpapírral.
- A kakaóport a forró vízzel elkeverjük.
- Egy keverőtálba töltjük az összes tortaalap hozzávalót, továbbá a kikevert kakaót. Elektromos keverővel vagy fakanállal sima tésztává keverjük.
- A masszát a 2 tepsiben egyenlően elosztjuk. A tortalapokat betesszük a sütőbe kb 25-30 percre.
- 25 perc után beleszúrunk egy hústűt az egyikbe – ha tisztán jön ki, és a tortalap széle elvált a tepsitől, akkor megfelelően átsült.
- A sütőben hagyjuk 5 percig hűlni (nyitott ajtó mellett), majd kivesszük a tepsiket, és tortalapokat teljesen kihűlni hagyjuk.
- A kókuszkrémhez szükséges hozzávalókat elkeverjük, ízlésünknek megfelelően módosítjuk – adunk hozzá annyi kókuszreszeléket, hogy egy tömény, de kenhető krémet kapjunk.
- A tortalapokat a sütőformákból kifordítjuk.
- Az egyik tetejét megkenjük a kókuszkrémmel, majd a másikat kissé rányomjuk, majd a maradék krémmel bevonjuk.
- Megszórjuk kókuszreszelékkel.
- Érdemes a hűtőbe betenni 1-2 órára, hogy a krém kissé megdermedjen.
Tippek
- A kókuszkrémes kakaós torta szuper desszert lehet egy vendégváró vagy családi ebéd-vacsora végén, de ideális édesség zsúrokra, partikra.
- Mivel nem feltétlenül tartalmaz tejtermékeket, így tejre allergiások, érzékenyek is fogyaszthatják. Felnőttek számára megbolondíthatjuk kókusz vagy kávé likőrrel !
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu