Ez a kivis mandulás gofri a szokásosnál egészségesebb, mivel cukormentes és magas rosttartalmú a zabpehelynek köszönhetően. Az őrölt mandula pedig biztosítja a szükséges olajat. Én karamellizált kivivel tálaltam, de nyugodtan használó más feltét, kompót vagy mártás is.
Hozzávalók
- 2 bögre zabpehely
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 1 csésze zab- vagy mandulatej
- 3 evőkanál őrölt mandula
- 3 db kivi (kiwi)
- Méz vagy juharszirup
Elkészítés
- Meghámozzuk és durván felaprítunk egy kivit.
- Egy turmixgépbe tesszük az apróra vágott kivit a zabpehellyel, sütőporral, tojással, mandulatejjel és az őrölt mandulával együtt.
- Addig pürézzük, amíg egy sűrű, de önthető keveréket kapunk. Adunk hozzá még tejet, ha a keverék túl sűrű.
- A gofrisütőt felmelegítjük.
- Tésztát kanalazunk a gofrisütőbe, egyenletesen elosztva. Lezárjuk a tetejét, és 3-5 percig sütjük (géptől függően). Amikor a gofri felülete szép aranybarna, egy tányérra kiszedjük, és további gofrikat készítünk a tésztából. Körülbelül 4 gofrit kapunk a készüléktől függően.
- Közben meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük a többi kivit. Megkenjük őket mézzel vagy juharsziruppal.
- Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, és néhány percig karamellizáljuk.
- A gofrit melegen tálaljuk a karamellizált kivi szeletekkel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu