A piros szín a kínaiak számára a bőség és a szerencse színe, így a vörös sügér nagyon népszerű az holdújévi ünnepek alatt. Ez a kínai párolt vörös sügér wokban készül, és roppant egyszerű a megvalósítása. Rizzsel és wokban sült zöldségekkel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 közepes vörös sügér
- 2 db mogyoróhagyma
- 2 cm gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál földimogyoró olaj
- Chili pehely, ízlés szerint
- 1 evőkanál világos szójaszósz
- 2 tk rizsecet
- 1 közepes piros
- 2 tk pirított szezámmag
Elkészítés
- A mogyoróhagymát, gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Wokban felhevítjük a földimogyoróolajat, és 2-3 percig megpirítjuk benne a hagymát, fokhagymát és a gyömbért.
- Hozzáadjuk a chili pehelyt, összekeverjük, majd hozzáadjuk az ecetet és a szójaszószt. Hagyjuk buborékolni egy percig, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt, és hozzáadjuk a szezámolajat.
- Egy bambusz kosarat vagy egy fém gőzölőt kevés víz fölé helyezünk a wokba. Fontos, hogy a víz ne érjen a gőzölő vagy kosár aljához.
- A kosarat vagy a gőzölőt kibéleljük sütőpapírral, és a halat a kosárba tesszük sütőpapír helyett tányér is alkalmazható).
- A szósz egy részét a hal üregébe kanalazzuk, a maradékot pedig a tetejére öntjük. Becsomagoljuk halat a sütőpapírral. Lefedjük a bambuszkosarat a tetejével.
- Bekapcsoljuk be a tűzhelyt és felforraljuk a vizet a wokban. Körülbelül 12-15 percig pároljuk a halat, amíg a hal húsa kifehéredik és könnyen leválik a csontozatról.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu