
A kéksajt és a körte egy klasszikus kombináció, nagyon finom salátákat lehet velük készíteni. A kéksajtos sült körte egy meleg verzió, amely lehet előétel vagy desszert is. Tuti gyors és egyszerű, ugyanakkor tuti finom..
Hozzávalók (személyenként)
- 1 db körte
- 2-3 tk méz
- 2 ek kéksajt morzsálva
Elkészítés
- A körtéket megmossuk, félbe vágjuk. Egy kiskanállal kikaparjuk a magos részét.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 percig sütjük – akkor jó, amikor puha, de még harapós.
- Közben a kéksajtot elmorzsáljuk, és körteként kb 2 evőkanálnyit elkeverünk a mézzel (ennek pontos mennyisége a körte nagyságától függ).
- A mézes sajtmorzsával megtöltjük a körte mélyedéseit – kicsit teszünk a lapos részére is. Ha szükséges extra mézzel meglocsoljuk.
- 5 percig grill alatt a sajtot megolvasztjuk. Melegen tálaljuk.
Tippek
- Előételként tálaljuk egy maréknyi rukkola levélen, majd a keletkezett szósszal locsoljuk le.
- Desszertként remekül zár egy téli vacsorát vagy ebédet.
- A kéksajt lehetőleg legyen sós – ilyen pl a Stilton, a sós sajt és az édes méz tökéletes íz-harmóniát alkot. Ha mégis Dolcelatte vagy hasonló édeskés kéksajtot alkalmazunk, akkor kevesebb mézre lesz szükségünk, sőt, a méz talán el is hagyható.
- A kéksajtos sült körte szuper egyszerű, kezdők is kipróbálhatják. Garantáltan sikert arat még a kéksajtot nem kedvelők körében is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu
