A créme brulee kedvelőinek ajánljuk ezt a hamis verziót, amely nem csupán sütés-mentes, de nem kell a derékbőségünk miatt sem aggódni. A kékáfonyás joghurtkrém roppant egyszerűen elkészíthető, és még egészséges is.
Hozzávalók
- 10 dkg kékáfonya
- 1 tk méz
- 12.5 dkg görög joghurt
- 2 tk sötét nádcukor (muscovado)
Elkészítés
- Az áfonyákat átmossuk, a mézzel felfőzzük. Amikor megpuhultak, és szaftot eresztettek, félrehúzzuk.
- A joghurtot habosra verjük.
- A kihűlt kompótot elosztjuk kis edénykékbe, leöntjük joghurttal, majd cukorral megszórjuk. A cukor elolvad joghurt tetején, karamellizált hatást keltve.
- Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Tippek
- Ideális desszert egy diétás vagy egészségtudatos menü végén – vagy csak úgy, önmagunk kényeztetésére.
- Elkészíthető más gyümölccsel is – pl málna, szeder, szilva, barack.
- Feldobhatjuk aprított dióval, mogyoróval – különösen finom pisztáciával!
- A desszert egészséges is, hiszen a kékáfonya és a görög joghurt a szuperételek közé tartoznak.
- A kékáfonyás joghurtkrém fogyasztható diétás, karcsúsító, egészségtudatos étrendek keretében – természetesen tejre érzékenyek számára nem ajánlott.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu