Ez a karfiol és zeller főzelék babbal kiegészítve egy kiadós vegán főétel lehet, de természetesen találhatjuk fasírt, sült hús, kolbász mellé is. Gluténmentes, szénhidrát- és kalóriaszegény, így ideális azok számára, akik vigyáznak az egészségükre és/vagy derékbőségükre.
Hozzávalók
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis zeller
- 1 kis karfiol
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 tk köménymag
- 500 ml zöldségalapleves (kb.)
- 1 babérlevél
- 1 konzerv fehér bab
- Almaecet vagy tejföl, tálaláshoz
- Apróra vágott friss petrezselyem, tálaláshoz
Elkészítés
- A zellert meghámozzuk, majd felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A karfiolt apróra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd 5 percig megpároljuk benne a hagymát.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és a köménymagot, majd kevergetjük néhány másodpercig.
- Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, majd felöntjük az alaplevessel, annyival, hogy éppen ellepje a zöldségeket. Hozzáadjuk a babérlevelet.
- Felforraljuk, lefedjük, majd 15-20 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Eltávolítjuk a babérlevelet, majd botmixerrel pürézzük.
- Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot. Újra melegítjük. Ha adunk hozzá még alaplevest, akkor krémes levest kapunk..
- Megszórjuk friss zöldpetrezselyemmel és egy kanál almaecettel vagy tejföllel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu