Ez a vegán karfiol és bab burger szénhidrátszegény étel is lehet is, ha zsemle helyett salátával tálaljuk. Egészséges, könnyű és gluténmentes is. Grillezett zöldségekkel, chutney-val, salátával, uborkával, salátával vagy bármi más feltéttel tálalható.
Hozzávalók
- 1 bögre karfiol darbok
- 2 közepes csiperke gomba
- 1 konzerv fehér (cannellini) bab, lecsepegtetve
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 3 újhagyma, apróra vágva
- Csipet szerecsendió
- Csipetnyi cayenne vagy fűszerpaprika
- 3 evőkanál csicseriborsó liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevél
- Só bors
Elkészítés
- A karfiolt és a gombát egy aprítógépben szemcséssé aprítjuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és addig pürézzük, amíg egy enyhén ragacsos masszát kapunk.
- A keveréket egyenlő részekre osztjuk, és a tenyereink között pogácsákat formálunk.
- Egy serpenyőben kevés olajat felhevítünk.
- A pogácsákat csicseriborsó lisztben megforgatjuk (elhagyható), majd mindkét oldalukon 3-5 percig aranybarnára sütjük.
- Közben enyhén megpirítunk néhány félbevágott zsemlét.
- A pogácsákat ízlés szerinti feltétekkel (pl salátával, uborkával, hagyma karikával, grillezett paprikával stb) tálaljuk a zsemlében.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu