Ez a nyers karalábé, sárgarépa és édeskömény saláta a coleslaw érdekes, kissé diós változata – tökéletes hamburgerekbe, szendvicsekbe, tekercsekbe, laposkenyérbe, vagy köretként is tálalhatjuk grillezett húsok, halak és zöldségek mellé. A vegán változathoz használjunk datolyaszirupot.
Hozzávalók
- ½ édeskömény gumó
- ½ karalábé, meghámozva
- 1 kis fej hagyma
- 1 nagy vagy 2 kisebb sárgarépa
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál almaecet
- Só & bors
- 1 tk datolyaszirup vagy méz
- 1 evőkanál apróra vágott zöldfűszernövény ( ez lehet zöldpetrezselyem, koriander vagy menta levél)
Elkészítés
- Az édesköményt vékonyan felszeleteljük vagy felaprítjuk.
- A hagymát vékonyan felszeleteljük. Mindezeket egy tálba szórjuk.
- A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, majd lereszeljük, és ezeket is a tálba szórjuk.
- Hozzáadjuk az ecetet, olívaolajat, sót és borsot. Összekeverjük.
- Ízlés szerint adunk hozzá mézet vagy datolyaszirupot, és átforgatjuk.
- Néhány percig pihentetjük.
- Közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszert.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu