Az angol advent elképzelhetetlen mincepie nélkül, ami aszalt gyümölcs lekvárral készült. Azonban a levárt nagyon sok egyéb karácsonyi süteményhez is lehet használni. Példa erre ezek a karácsonyi lekváros linzer csillagok, amelyek nagyon egyszerűen összedobhatók. Én konyhakész, sütőpapírra feltekert linzer tésztát használtam, de nyugodtan lehet házi omlós tésztát, vegán vagy gluténmentes verziókat is alkalmazni.
Hozzávalók
- 1 csomag édes linzer tészta (házi is lehet)
- ½ üveg aszalt gyümölcs lekvár (kb.)
- Őrölt fahéj
- Porcukor
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A tésztát egy deszkán kinyújtjuk, vagy ha sütésre kész, feltekert verziót alkalmazunk, azt óvatosan kicsomagoljuk és a deszkán kisimítjuk.
- Kevés fahéjport és porcukrot kikeverünk, és ezzel megszórjuk a tésztát.
- Vékonyan megkenjük a tésztát a lekvárral, de nem egészen a tészta széléig.
- A tésztát óvatosan félbehajtjuk, és egy sodrófával kb. 3 mm vastaggá nyújtjuk.
- Kekszszaggatóval csillagformákat nyomunk ki, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsire teszünk.
- A sütőben kb 10-15 percig világosbarnára sütjük.
- Rácson hűlni hagyjuk őket, majd közvetlenül tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu