Ez a kapros-zöldborsós gnocchi egy finom, laza vegán étel, amely elég laktató is. Igény szerint használhatunk gluténmentes és házi készítésű gnocchit is. Ropogós salátával tálaljuk. Vegetáriánusok kiegészíthetik Parmesan sajttal.
Hozzávalók
- 300g gnocchi
- 2 bögre fagyasztott zöldborsó
- 1 nagy vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 tk olívaolaj
- Só bors
- 2 evőkanál apróra vágott kapor (minimum)
- 2 evőkanál fenyőmag
Elkészítés
- A zöldborsót egy lábas vízben felforraljuk és 3-5 percig főzzük.
- Lecsepegtetjük, de a főzővízből megtartunk egy pohárnyit.
- A zöldborsót hideg víz alatt leöblítjük, majd a felét egy kis aprítógépbe tesszük, a másik felét visszatesszük a lábasba, és melegen tartjuk.
- A fokhagymát és a kaprot apróra vágjuk, majd az aprítógépbe tesszük.
- Hozzáadjuk a balzsamecetet, a fenyőmagot és sózzuk, borsozzuk.
- Addig pürézzük, amíg egy sima krémet kapunk. Ha túl sűrű, adunk hozzá a félretett főzővízből.
- A gnocchit forrásban lévő vízben kifőzzük. Amikor a víz felszínén lebegnek, szűrőkanállal kivesszük őket, és a lábasban pihentetett borsóhoz adjuk.
- Hozzáadjuk a zöldborsó pestót és jól összekeverjük.
- Megkóstoljuk és ízlés szerint fűszerezzük.
- Kaporral megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu