Ez a kapros zöldborsókrém változatosan felhasználható. Lehet mártogatós, szendvicskrém, parti falatokon pástétom, de felhasználhatjuk pesztó helyett tésztákhoz is, vagy összekeverhetjük maradék hússal, hallal, grillezett zöldségekkel, ami remek töltelékként vagy feltétként. Nagyon egyszerű elkészíteni, vegán, egészséges, szénhidrátszegény, kalóriaszegény és gluténmentes is.
Hozzávalók
- 1 csésze fagyasztott zöldborsó
- 1 nagy vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 tk olívaolaj
- Só bors
- 2 evőkanál apróra vágott kapor (vagy több)
- Fenyőmag (opcionális)
Elkészítés
- A zöldborsót egy lábas vízbe tesszük, felforraljuk és 3-5 percig főzzük.
- Lecsepegtetjük, de a főzővízből megtartunk egy kicsit.
- Hideg víz alatt leöblítjük a zöldborsót, majd egy kis konyhai aprítógépbe tesszük.
- A fokhagymát és a kaprot apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a borsóhoz.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a balzsamecetet.
- Adhatunk hozzá fenyőmagot is – kb két evőkanálnyit.
- Addig pürézzük, amíg egy sima pasztát kapunk. Ha túl sűrű, adunk hozzá a félretett főzővízből.
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
- Tálalásig hűtjük.
Kapcsolatos receptetek
Zest.hu