
Ez a kapros uborka és feta saláta nagyon jól passzol grillezett húsokhoz, különösen csirkehús és bárányhús mellé. Tálalhatjuk falafellel is laposkenyérben vagy egy meze részeseként. A vegán változathoz használjunk növényi alapú fetát és datolyaszirupot.
Hozzávalók
- ½ kígyóuborka
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál fehérborecet
- 2 tk méz vagy datolya szirup
- 1 gerezd fokhagyma, darált (elhagyható)
- 50 g feta
- Csipet só
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
Elkészítés
- Az uborkát vízszintesen kettévágjuk, majd ismét félbevágjuk. Vékonyan felszeleteljük a keletkezett hosszú csíkokat, amiket egy tálba szórunk.
- Összekeverjük az ecetet, olajat, sót, fokhagymát (ha használunk) és a mézet/szirupot, majd az uborkára öntjük.
- A tetejére morzsoljuk a fetát, majd hozzáadjuk a kaprot és jól összeforgatjuk.
- Tálalás előtt 10 percig pihentetjük.
- Közvetlenül tálalás előtt meglocsoljuk még mézzel/sziruppal.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
