Ez a kapros burgonya és vajbab leves egy finom változat. Könnyen elkészíthető, kiadós, olcsó, egészséges, vegán és gluténmentes is.
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500g újburgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 babérlevél
- 750 ml zöldségalapleves
- 1 konzerv vajbab
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- 1 evőkanál almaecet
- Só és bors
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy lábasban felhevítjük az olajat, és ebben megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát körülbelül 8 percig.
- Közben durván felvágjuk a burgonyát és a sárgarépát (ha bio, nem kell meghámozni sem).
- A sárgarépát és a burgonyát a hagymához adjuk, majd még 5 percig pároljuk (fedő alatt).
- Felöntjük az alaplevessel, hozzáadjuk a babérlevelet és felforraljuk. Lejjebb állítjuk a hőfokot, majd alacsony hőfok felett 15 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Hozzáadjuk a vajbabot és forráspontig melegítjük,
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, eldobjuk a babérlevelet, majd belekeverjük az apróra vágott kaprot és az almaecetet.
- Azonnal tálaljuk, frissen őrölt borssal meghintve.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu