Ez a káposzta és csicseriborsóleves kolbásszal, pontosabban sült chorizóval kiegészítve lesz egy fantasztikus és kiadós leves. Nagyon egyszerűen elkészíthető, így tökéletes rohanós vagy lusta napokra. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 L csirke alapleves
- 2 x 400 g csicseriborsó konzerv
- 200 g kelkáposzta levél
- ¼ teáskanál chili pehely
- 200 g főző chorizo kolbász (vagy hasonló paprikás kolbász)
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Nehéz aljzatú lábasban felhevítjük az olajat, és megdinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát.
- Közben lecsepegtetjük a csicseriborsót.
- Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a csicseriborsót.
- Felöntjük az alaplevessel, hozzáadjuk a chili pelyhet.
- Felforraljuk, majd alacsony hőfokon 10 percig főzzük.
- A káposztaleveleket megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A leveshez adjuk, és körülbelül 5 percig főzzük fedő alatt.
- A kolbászokat felszeleteljük és egy serpenyőben saját zsírjában kisütjük.
- A levest tálaljuk, adunk hozzá néhány szelet kolbászt, és néhány csepp zsírt.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu