Ez a kacsamell céklával és szederrel ideális ünnepi alkalmakra. Sajnos a fotó nem tükrözi ezt a fantasztikusan finom és illatos ételt! Burgonyapürével és zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 4 kacsamell, bőrrel
- 4 nyers cékla
- 1 tk szárított oregánó vagy 1 evőkanál friss kakukkfű levél
- 1 fej lilahagyma
- 3 evőkanál balzsamecet
- 1 bögre friss szeder
- Friss fűszernövények a díszítéshez
Elkészítés
- A kacsamellek bőrét bedörzsöljük sóval.
- A melleket bőrével lefelé egy öntöttvas serpenyőbe tesszük, és körülbelül 8-10 percig közepesen hőfokon aranybarnára sütjük.
- Megfordítjuk őket, egy percig sütjük, amíg kivilágosodik a hús színe, majd egy tányérra áttesszük őket.
- Közben a céklát és a hagymát apróra vágjuk. A szedret megmossuk, és lecsepegtetjük.
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- A serpenyőből kiöntjük a kacsazsír nagy részét, majd hozzáadjuk a céklát és a hagymát. Körülbelül 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az oregánót, kevés vizet és a 2 evőkanál balzsamecetet. További 5-8 percig főzzük, amíg a cékla megpuhul.
- A keveréket egy tűzálló edénybe szedjük. A tetejére szórjuk a szedret, és egy kanállal összekeverjük. Ha a keverék túl száraz, adunk hozzá kevés vizet vagy vörösbort (a szeder levet ereszt, így nem kell túl sok vizet hozzáadni).
- Rátesszük a kacsamelleket, borsozzuk, meglocsoljuk a maradék balzsamecettel.
- 10-15 percig sütjük (attól függően, hogy mennyire átsülve kedveljük a kacsahúst, és milyen vastag a filé).
- A kacsát a keletkezett céklás-szedres mártással tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu