
Ez a juharszirupos sült csirkecomb sárgarépával könnyen elkészíthető és nagyon finom. Mivel édes, a felnőttek és a gyerekek is kedvelik, így ideális étel egy családi étkezéshez vagy akár egy laza vendégváró vacsorára is. Sárgarépa helyett használhatunk édesburgonyát vagy sütőtököt. Még különlegesebb lesz, ha adunk a mártáshoz egy narancs reszelt héját és kifacsart levét. Krumplipürével és salátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 8 db vegyes felső és alsó csirkecomb
- 2 evőkanál szűz olívaolaj
- 3 evőkanál almaecet
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 3 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál friss kakukkfű levél
- ½ citrom leve
- 1 nagy sárgarépa, karikára szeletelve
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A csirkecombokot megsózzuk.
- Az olajat egy nagy hőálló edényben közepes lángon felhevítjük.
- Hozzáadjuk a csirkecombokat, és addig sütjük minden oldalon, amíg a hús színe világosbarna lesz. Kiszedjük őket egy tányérra.
- Az ecetet a serpenyőbe öntjük, és fakanállal felkaparjuk a leragadt darabokat.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, juharszirupot, mustárt, kakukkfüvet és a citromlevet, és sűrű mártássá főzzük.
- Amikor a mártás fényes, visszatesszük a csirkét és a kifolyt levét.
- Hozzáadjuk a sárgarépa darabokat, és jól bevonunk mindent a mártással.
- Sózzuk, borsozzuk, majd a sütőben addig sütjük, amíg a csirke megpuhul és szép aranyszínű lesz. Ez körülbelül 30-35 perc lesz..
- A csirkét és a sárgarépát a juharszirupos mártással leöntve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
