Ez a vegán juharuharszirupban sült füge dióval egy fantasztikus őszi desszert, vanília fagylalttal, vaníliakrémmel vagy joghurttal tálalva. De hozzáadhatjuk a reggeli zabkásához, palacsintához vagy gofrihoz, és a maradék ideális gyümölcskelyhekhez, trifle-hoz is.
Hozzávalók
- 4 db füge
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 marék dió (darabokra vágva)
- 3 evőkanál juharszirup
- Másfél citrom leve
- Mentalevelek a díszítéshez
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- Mindegyik fügét négy gerezdre vágjuk.
- Egy kisebb tepsibe szórjuk a diót, majd rájuk fektetjük a fügéket.
- Megszórjuk fahéjjal, majd lelocsoljuk a kifacsart citromlével.
- Meglocsoljuk a juharsziruppal, és körülbelül 15 percig sütjük, vagy amíg megpuhul és aranybarna lesz a füge.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten, mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu