Ez a japán uborka és retek saláta nagyon jól passzol teriyaki csirkéhez vagy lazachoz. Tálalhatjuk sushi vagy csirke katsu mellé is. Bento, piknik vagy uzsonnás dobozoka is becsomagolható. dobozokhoz is tökéletes.
Hozzávalók
- 8 db retek
- ½ kígyóuborka
- 1 csokor újhagyma
- ½ teáskanál reszelt gyömbér vagy 2 evőkanál ecetes gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma, darált (elhagyható)
- 1 evőkanál pirított szezámolaj
- 1 evőkanál japán rizsecet
- ½ teáskanál barna cukor vagy méz
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál kerti zsázsa
Elkészítés
- Az uborkát megmossuk, hosszában kettévágjuk, a magokat egy kanállal kikaparjuk, majd 1 centis félhold alakokra szeleteljük és ezeket megint kettévágjuk.
- Megmossuk, megpucoljuk, majd vékonyan felszeleteljük az újhagymákat.
- A retket megmossuk, feldaraboljuk és felszeleteljük, vagy apró kockákra vágjuk.
- Az apróra vágott zöldségeket egy tálba szórjuk.
- A szójaszószt, gyömbért, szezámolajat és a rizsecetet összekeverjük. Hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát. Megkóstoljuk, és ízlés szerint adunk hozzá cukrot vagy mézet. Ismételten megkóstoljuk, és beállítjuk az ízeket.
- Az öntetet a zöldségekre öntjük, és hozzáadjuk a szezámmag felét. Jól összekeverjük.
- Körülbelül 10 percig pihentetjük, majd közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk a maradék szezámmagot és a zsázsát.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu